Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Höstgryta på lamm och timjan
Foto: TV4
Höstgryta på lamm och timjan
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Köket.se
11
ingredienser
Det både doftar och smakar ljuvligt.
Lamm
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
portioner
ca 1,2 kg lammrygg, i bitar
salt
peppar
1-2 tsk timjan
2-3 dl torrt vitt vin
5 potatisar, skivade
3 gula lökar, skivade
1 fänkål, skivad
2 klyftor vitlök, hackade
2 lagerblad
matfett, till stekning
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det väl runtom i matfett i en panna. Låt det eftersteka en stund och strö på timjan. Lägg över i en skål.
Vispa ur pannan med vinet och sila över köttet. Låt stå 10 minuter.
Fräs 2 msk margarin i en stekgryta och lägg i lök, potatisar och fänkål. Vänd runt och tillsätt vitlök och lagerblad. Krydda med salt och peppar.
Lägg i köttet, slå på skyn och låt grytan puttra under lock ca 45 minuter.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut