Den här kakan blir ganska kladdig, eftersom honungen inte stelnar – fast det gör den bara ännu godare. Servera den ljummen. Till den här kakan behöver du en pajform.
Skär smöret i mindre bitar och smula med fingertopparna samman mjöl och smör eller kör några ögonblick i matberedare. Sätt till vatten och kläm ihop till en deg. Knåda så lite som möjligt. Sätt ugnen på 175°.
Smörj en pajform. Kavla ut degen lagom stor för att rymmas i formen och klä formen med degen. Förgrädda pajskalet i 12 minuter. Klyfta, kärna ur och skala äpplena, 12 klyftor på varje äpple är lagom. Hacka nötterna grovt. Lägg äppelklyftorna i en stor skål tillsammans med kanel och nötter och blanda om.
Lägg äpplena på pajskalet. Börja från kanten och lägg klyftorna tätt och åt samma håll. I ringen innanför vänder du dem åt motsatt håll. Skeda över hälften av honungen. Grädda i 15 minuter, ringla sedan över resten av honungen. Täck formen med aluminiumfolie, eftersom nötterna lätt bränns. Grädda i ytterligare 15 minuter.