Honungs- och russinstekta pärllökar

24 röster
Honungs- och russinstekta pärllökar
Foto: Christopher Thaung

Att smörsteka pärllökar tillsammans med honung, russin och rosmarin blir otroligt gott. Servera gärna på julbordet tillsammans med de andra småvarma rätterna.

Visa mer

Du behöver

  • 20 pärllökar eller annan lök av mindre modell
  • 100 g smör
  • 3 msk honung
  • 2 dl rött vin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Skala lökarna. Smält smöret i en stekpanna, stek lökarna och tillsätt honung och salt.
  2. Hacka rosmarin grovt, blanda ner i pannan tillsammans med russin. Sänk värmen och låt lökarna bli mjuka och vinet och honungen simmigt. Smaka av med salt och peppar.
22 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept