Högrevsburgare med klyftpotatis och guacamole

66 röster
45 m
4
45 m
4
4 portioner

Du behöver

Ugnsrostad klyftpotatis

  • 8-10 fasta potatisar
  • olivolja
  • salt

Hamburgerdressing

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1-2 msk ketchup
  • 1 tsk strösocker
  • salt

guacamole

  • 2-3 avokador
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 limefrukter
  • 1 chilifrukt
  • 1 tomat
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe koriander, grovt hackad

Högrevsburgare

  • 500 g högrevsfärs
  • salt
  • svartpeppar
  • worcestersås (efter smak)
  • smör
  • olivolja
  • 4 skiva cheddarost
  • 4 hamburgerbröd
  • 4
  • 1 rödlök, tunt skivad i ringar
  • 1-2 tomater, tunt skivade

Gör så här

  1. Ugnsrostad klyftpotatis
    Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och skär den sedan i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Det är gott att behålla skalet på.
  2. Ringla över olivolja, salta och blanda väl så att olja och salt fördelas jämnt. Sätt in i ugnen i ca 30-40 minuter tills potatisen fått fin färg.
  3. Hamburgerdressing
    Blanda ihop alla ingredienser och smaka av.
  4. Guacamole
    Halvera avokadon och gröp ur köttet och lägg i en bunke. Mosa avokadon grovt, det är gott om det finns kvar avokadobitar så att guacamolen blir lite ”chunky”.
  5. Pressa över limesaft och pressa i vitlöken. Finhacka chilin, hacka tomat och koriander och lägg i bunken och blanda ihop alltsammans. Avsluta med att salta och peppra efter smak.
  6. Högrevsburgare
    Blanda färsen med salt, svartpeppar och worcestersås. Provstek eventuellt en liten bit för att smaka av kryddningen. Dela färsen i fyra delar och forma och platta ut till burgare.
  7. Stek hamburgarna ca 2 minuter per sida i olivolja och smör i panna på medelstark värme. Efter första vändningen, lägg på ostskivorna så att osten börjar smälta.
  8. Montera ihop burgarna med hamburgerbröd, salladsblad, tomat, tunt skivade rödlöksringar och hamburgerdressing, Lägg upp den ugnsrostade klyftpotatisen vid sidan om och lägg avslutningsvis på en rejäl klick av den goda guacamolen.
1 februari 2017