Hjortronparfait på bär från Röskåsen

4h 35m
4
Hjortronparfait på bär från Röskåsen
Foto: TV4

Söt och kall parfait med smak av hjortron, garneras med citronmeliss och varma hjortron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 november 2017
4h 35m
4

Du behöver

Sylt

  • 1 dl hjortron
  • 1 dl socker
  • 2 msk hjortronlikör

Parfait

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl socker
  • 3 dl grädde

Garnering

  • citronmeliss
  • hjortronsylt, varm

Gör så här

  1. Sylt
    Blanda hjortron, socker och hjortronlikör.
  2. Krossa/mixa i en bunke så inga hjortron är hela.
  3. Parfait
    Vispa grädden i en bunke till en fast konsistens.
  4. Ta en ny bunke och vispa ett helt ägg, en äggula samt socker, fluffigt.
  5. Blanda nu samman äggvisp, grädden och hjortronsylt, spara lite sylt till garnering.
  6. Portionera upp i det du vill servera i.
  7. Ställ in i frysen minst 4 tim.
  8. Servering
    Tag ut parfaiten ur frysen 15–20 minuter innan servering.
  9. Garnera med varm hjortronsylt och citronmeliss.
Kommentera receptet

Fler goda recept