Hjortronparfait på bär från Röskåsen

Hjortronparfait på bär från Röskåsen
Foto: TV4

Hjortronparfait på bär från Röskåsen

Av: Andreas - Falun

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

4h 35m

Söt och kall parfait med smak av hjortron, garneras med citronmeliss och varma hjortron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

sylt

  • 1 dl hjortron
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk hjortronlikör

Parfait

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl grädde

Garnering

  • färsk citronmeliss
  • hjortronsylt, varm

Gör så här

Sylt

  1. Blanda hjortron, socker och hjortronlikör.
  2. Krossa/mixa i en bunke så inga hjortron är hela.

Parfait

  1. Vispa grädden i en bunke till en fast konsistens.
  2. Ta en ny bunke och vispa ett helt ägg, en äggula samt socker, fluffigt.
  3. Blanda nu samman äggvisp, grädden och hjortronsylt, spara lite sylt till garnering.
  4. Portionera upp i det du vill servera i.
  5. Ställ in i frysen minst 4 tim.

Servering

  1. Tag ut parfaiten ur frysen 15–20 minuter innan servering.
  2. Garnera med varm hjortronsylt och citronmeliss.