Hjortronparfait med honungsrostade nötter

Hjortronparfait med honungsrostade nötter
Foto: Tv4

Hjortronparfait med honungsrostade nötter

Av: Leif - Älvsbyn

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

45 m + tid i frysen

En lyxig hjortronparfait med honungsrostade nötter kommer passa perfekt som sött avslut på middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl grädde
  • 0,5 burk kondenserad mjölk
  • 120 g hjortron
  • 0,5 limefrukt
  • 2 msk syltsocker (med pektin)
  • 1 dl blandade nötter
  • honung
  • salt
  • vatten

Gör så här

  1. Vispa grädden och rör ner den kondenserade mjölken.
  2. Sila av hjortronen, så man får ut minst 1 msk saft. Rör ner hjortronen i den gräddiga röran och sätt i frysen.
  3. Pressa ner limen i hjortronsaften. Koka upp hjortronsaften tillsammans med syltsocker. Det ska bara koka upp lite så att syltsockret gör den seg. Låt svalna. Tillsätt eventuellt lite vatten så den får en konsistens så den går att ringla över efterrätten vid serveringen.
  4. Hacka nötterna och ugnsrosta dem med honung och salt.
  5. Servera parfaiten med nötterna och hjortronsylten.