Hjortronparfait med hjortronsylt

NYHET
Hjortronparfait med hjortronsylt
Foto: Tv4

Hjortronparfait med hjortronsylt

7 ingredienser

30 min + tid i kyl

En lyxig hjortronparfait är allt som behövs för att avsluta middagen på topp!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 6 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl hjortronsylt

Servering

  • hjortron (eller hjortronsylt)
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Vispa äggulor, florsocker och vaniljpulver poröst med elvisp.
  2. Vispa grädden separat och blanda sedan ner den i äggsmeten.
  3. Blanda slutligen ner hjortronsylten i smeten.
  4. Häll upp smeten i en form som rymmer ca 1,5 liter eller i 8 mindre formar.
  5. Frys i minst 5 timmar, men gärna över natten.
  6. Låt gärna parfaiten stå i kylen ca 30 minuter innan servering.

Servering

  1. Doppa eventuellt formen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Servera parfaiten skuren i tårtbitar.
  2. Garnera med färska hjortron och citronmeliss.