Hjortronglass med syrlig crunch

Hjortronglass med syrlig crunch
Foto: Tv4

Hjortronglass med syrlig crunch

Av: Nils - Örnsköldsvik

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

4 h

Hjortronglass med syrlig crunch, citronmeliss och hjortron blir en lyxig efterrätt att njuta av tillsammans.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl grädde
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 200 g hjortron
  • 6 digestivekex
  • 0,5 citron
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig och tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa så allt blandas väl.
  2. Tillsätt sedan hjortronen.
  3. Häll ut i en form och ställ i frysen i ca 4 timmar.
  4. Ta fram och låt stå 30 minuter innan servering.
  5. Krossa kexen och lägg i serveringsskålar, pressa lite citron över.
  6. Skopa i glasskulor och toppa med några hjortron och citronmeliss.