Hjortronglass med krisp och sälta

Hjortronglass med krisp och sälta
Foto: Tv4

Hjortronglass med krisp och sälta

0

6 steg att laga

11 ingredienser

15 m + 4 h i frysen

Hemgjord glass är alltid ett vinnande kort och den här med perfekt kombination av krispigt, krämigt, sött och salt blir snabbt en riktig favorit.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Hjortronglass

  • 0,5 dl färsk citronmeliss, finhackad
  • 2,5 dl hjortronsylt
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde

Krisp med sälta

  • 40 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 4 msk strösocker
  • 2 palsternackor
  • 0,5 tsk malen kanel (eller kardemumma)

Gör så här

  1. Hjortonglass
    Mixa citronmelissen med hjortronsylten. Mixa i äggulor med sylten en kort stund och häll i sockret.
  2. Vispa grädden tjock. Här kan du antingen sila sylten för att få en slät glass eller vända i sylten med kärnorna i grädden.
  3. Häll upp i bunke och frys glassen i 4 timmar.
  4. Krisp
    Blanda smör, mjöl, salt och 2 msk socker i en bunke. Massera ihop det till en deg.
  5. Hetta upp oljan till fritösen. Använd en potatisskalare till att ”strimla” palsternackan i fritösen. Sila av och vänd palsternackan i socker och kanel.
  6. Smula degen i fritösen. Låt smulorna få en fin ljusbrun färg. Sila av och servera med glassen.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer