Hjortronglass med krisp och sälta

Hjortronglass med krisp och sälta
Foto: Tv4

Hjortronglass med krisp och sälta

Av: Hans - Bollnäs

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

15 m + 4 h i frysen

Hemgjord glass är alltid ett vinnande kort och den här med perfekt kombination av krispigt, krämigt, sött och salt blir snabbt en riktig favorit.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Hjortronglass

  • 0,5 dl färsk citronmeliss, finhackad
  • 2,5 dl hjortronsylt
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde

Krisp med sälta

  • 40 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 4 msk strösocker
  • 2 palsternackor
  • 0,5 tsk malen kanel (eller kardemumma)

Gör så här

Hjortonglass

  1. Mixa citronmelissen med hjortronsylten. Mixa i äggulor med sylten en kort stund och häll i sockret.
  2. Vispa grädden tjock. Här kan du antingen sila sylten för att få en slät glass eller vända i sylten med kärnorna i grädden.
  3. Häll upp i bunke och frys glassen i 4 timmar.

Krisp

  1. Blanda smör, mjöl, salt och 2 msk socker i en bunke. Massera ihop det till en deg.
  2. Hetta upp oljan till fritösen. Använd en potatisskalare till att ”strimla” palsternackan i fritösen. Sila av och vänd palsternackan i socker och kanel.
  3. Smula degen i fritösen. Låt smulorna få en fin ljusbrun färg. Sila av och servera med glassen.