Hjortronformar

0 röster
10
Hjortronformar
Foto: TV4

Mandelmusslor kallas kakorna, som kan fyllas med färska bär eller sylt och grädde.

Visa mer
10

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mald sötmandel
  • 3 bittermandlar, malda
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • vaniljglass
  • hjortronsylt eller mylta
  • Ugn: 175-200°

Gör så här

  1. Mixa ihop mjöl med skållad, skalad och mald mandel, socker och smör till en jämn deg. Arbeta in äggulan. Lägg degen i kylen 30 minuter. Tryck ut den i små smorda formar. Ställ dem på plåt och grädda dem klara i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter.
  2. Vänd upp kakformarna när de kallnat. Fyll dem med glass och hjortron.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept