Hjortrondelikatess, vit chokladkräm varvad med kaksmulor

45m
4
Hjortrondelikatess, vit chokladkräm varvad med kaksmulor
Foto: TV4

Vit chokladkräm med smak av hjortron varvat med söta kaksmulor

Dryck: Kaffe och likör (gärna med smak av citrus/bär).

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

12 april 2017
45m
4

Du behöver

  • 100 g vit choklad (gärna med smak av vanilj)
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 100 g kaksmulor (förslagsvis digestivekex)
  • 1,5 dl hjortronsylt
  • 12 hjortron, till garnering

Gör så här

  1. Finhacka den vita chokladen och lägg den i en bunke.
  2. Hetta sedan upp hälften av grädden i en kastrull och häll den över chokladen, rör om till en slät blandning och låt svalna något.
  3. Vispa mascarpone och resterande grädde tills det tjocknar. Rör sedan ner det, lite i taget, i chokladblandningen, tills du får en jämn och fluffig kräm. Låt svalna något.
  4. Servering
    Varva kaksmulor, den vita chokladkrämen och hjortronsylt i fina serveringsglas.
  5. Ställ sedan in glasen i kylen och låt stelna något (ca 30 min).
  6. Garnera med några hjortron på toppen innan servering.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksredskap från kända varumärken

Köksredskap från kända varumärken Se fler

Fler goda recept