Hjortrondelikatess, vit chokladkräm varvad med kaksmulor

Hjortrondelikatess, vit chokladkräm varvad med kaksmulor
Foto: TV4

Hjortrondelikatess, vit chokladkräm varvad med kaksmulor

Av: Adam - Gällivare

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

45m

Vit chokladkräm med smak av hjortron varvat med söta kaksmulor

Dryck: Kaffe och likör (gärna med smak av citrus/bär).

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g vit bakchoklad (gärna med smak av vanilj)
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 100 g kaksmulor (förslagsvis digestivekex)
  • 1,5 dl hjortronsylt
  • 12 hjortron, till garnering

Gör så här

  1. Finhacka den vita chokladen och lägg den i en bunke.
  2. Hetta sedan upp hälften av grädden i en kastrull och häll den över chokladen, rör om till en slät blandning och låt svalna något.
  3. Vispa mascarpone och resterande grädde tills det tjocknar. Rör sedan ner det, lite i taget, i chokladblandningen, tills du får en jämn och fluffig kräm. Låt svalna något.

Servering

  1. Varva kaksmulor, den vita chokladkrämen och hjortronsylt i fina serveringsglas.
  2. Ställ sedan in glasen i kylen och låt stelna något (ca 30 min).
  3. Garnera med några hjortron på toppen innan servering.