Hirsgröt med glögginkokta päron

Hirsgröt med glögginkokta päron
Foto: Malin Persson
Systrarna Persson
Systrarna Persson

Hirsgröt med glögginkokta päron

Av: Systrarna Persson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 m

Gillar du gröt måste du testa den här hirsgröten med glögginkokta päron. Riktigt värmande och fylld av juliga smaker.

Ingredienser

portioner

Glögginkokta päron

  • 4 päron (små)
  • 5 dl glögg

Hirsgröt

  • 1 dl hirsmannagryn
  • salt
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 7 dl havredryck
  • 1 msk nyponpulver

Servering

  • havredryck
  • granola

Gör så här

Glögginkokta päron

  1. Skala päronen, men låt stjälken vara kvar. Häll glöggen i en kastrull och lägg ner de skalade päronen, koka på svag värme ca 5 minuter. Stäng av plattan och låt svalna.

Hirsgröt

  1. Häll alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme 10–15 minuter. Rör hela tiden tills gröten har tjocknat.

Servering

  1. Fördela gröten i två skålar. Dela päronen i fyra delar. Lägg dem ovanpå den varma gröten. Servera med lite havredryck och lite granola.