Hirsgröt med glögginkokta päron

Hirsgröt med glögginkokta päron
Foto: Malin Persson

Hirsgröt med glögginkokta päron

1

9 ingredienser

30 m

Gillar du gröt måste du testa den här hirsgröten med glögginkokta päron. Riktigt värmande och fylld av juliga smaker.

Systrarna Perssons skafferi

Receptet är ur boken Systrarna Perssons skafferi av Malin Persson & Linda Persson, Roos & Tegnér.

Ingredienser

portioner2

Glögginkokta päron

  • 4 päron (små)
  • 5 dl glögg

Hirsgröt

  • 1 dl hirsmannagryn
  • salt
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 7 dl havredryck
  • 1 msk nyponpulver

Servering

  • havredryck
  • granola

Gör så här

  1. Glögginkokta päron
    Skala päronen, men låt stjälken vara kvar. Häll glöggen i en kastrull och lägg ner de skalade päronen, koka på svag värme ca 5 minuter. Stäng av plattan och låt svalna.
  2. Hirsgröt
    Häll alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme 10–15 minuter. Rör hela tiden tills gröten har tjocknat.
  3. Servering
    Fördela gröten i två skålar. Dela päronen i fyra delar. Lägg dem ovanpå den varma gröten. Servera med lite havredryck och lite granola.
TIPS!
Systrarna Perssons skafferi

Receptet är ur boken "Systrarna Perssons skafferi"