Hirs-tacos

Hirs-tacos
Foto: TV4

Denna suveränt goda tacoröra passar att fylla både mjuka och hårda tacoskal med. Den kan även serveras som gryta tillsammans med ris eller pasta.

5 juni 2009
4

Du behöver

  • 2 dl kokt hirs
  • 2 dl röda bönor på burk
  • 2 dl kokta gröna linser
  • 1 röd paprika
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 tomat
  • 1 burk krossade tomater
  • neutral olja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • tacoskal
  • riven ost
  • avokado
  • gul lök
  • inlagda fefferoni

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök, vitlök, paprika och morot. Fräs detta i olja. Häll på hirs, bönor, linser och krossad tomat. Låt puttra på svag värme i 10-15 minuter.
  2. Tillsätt ärterna och krydda med salt och peppar. Servera röran varm med tacoskal och tillbehör som riven ost, avokado, lök och fefferoni.
Visa mer
Kommentera receptet
Sponsrat innehåll

Fler goda recept