Himmelska after eight-snitt

70 röster
30 m
Himmelska after eight-snitt
Foto: Frida Skattberg

Härligt sega småkakor med smält after eight.

Visa mer
30 m

Du behöver

  • 150 smör
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 3 msk ljus sirap
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 10 after eight-plattor

Gör så här

  1. Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela after eight-plattorna i tre delar.
  3. Nyp ihop alla ingredienser utom after eight till en smidig deg.
  4. Rulla degen till två längder och lägg på plåten. Tag två och två after eight och tryck ner i degen, på längden. Tryck ihop degen lite så att den ”håller fast” after eightbitarna.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
13 september 2015
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept