Hildas rabarbergrottor

Hildas rabarbergrottor
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Hildas rabarbergrottor

7 ingredienser

1 h 30 m

Grottor är en klassisk kaka som vi aldrig kan få nog av. Den här versionen med rabarber är dessutom en riktig favorit nu när våren och sommaren snart är här!

Ingredienser

portioner sats
  • 200 g smör, kallt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl rabarbermarmelad (eller sylt)

Gör så här

  1. Dela smöret i bitar och lägg därefter alla ingredienser i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig deg.
  2. Lägg smulet på ett bakbord och arbeta snabbt ihop till en deg och lägg i kylen för att vila i ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  4. Forma degen till ca 30 stycken runda bollar.
  5. Lägg bollarna i alumiumformar eller direkt på en plåt.
  6. Tryck ett hål i mitten av varje boll och fyll med marmelad eller sylt.
  7. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna. Knacka försiktigt ur kakorna från formarna om du gjorde dem i aluminiumformar.