Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk samt grädde och rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt ljust muscovadosocker, honung, ägg, mald kardemumma och salt i skålen samt två tredjedelar av vetemjölet.
Arbeta degen på medelhastighet och tillsätt det resterande mjölet lite i taget. Arbeta degen i 5 minuter. Använd gärna en köksassistent eller elvisp med degkrokar. Spara lite mjöl till utbakningen.
Klicka i smöret och arbeta degen i ca 5-8 minuter tills den är elastisk och släpper från kanterna.
Täck bunken med plastfolie och lägg över en bakduk. Låt degen jäsa i rumsvärme i ca 1,5 timme.
Fyllning
Rör ihop smör, kanel, mjukt farinsocker, sirap och vetemjöl.
Sockerlag
Koka upp vatten och strösocker i en kastrull tills sockerkristallerna försvunnit/smält. Dra bort från plattan och låt svalna helt.
Utbakning
Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och kavla ut den till en 1 cm tjock rektangulär platta.
Bred ut ett jämnt lager med fyllning.
Vik över en tredjedel av degen till mitten och sedan den andra tredjedelen av degen över den förra.
Kavla lite lätt ovan på degen.
Dela degen i 2 cm breda remsor. Snurra varje remsa och forma till en snurra eller valfri form.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa i 45 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 210 grader varmluft.
Toppning
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Tillsätt gärna en liten nypa salt i ägget så är det lättare att pensla bullarna.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 6-8 minuter.
Ta ut bullarna och pensla direkt med sockerlagen och strö över pärlsocker. Låt svalna på galler under bakduk.