Heta picklade tomater

Heta picklade tomater
Foto: Eva Hildén

Heta picklade tomater

0

3 steg att laga

4 ingredienser

1 h

Stekta gröna tomater har du kanske hört talas om. Filmen, rätten eller kanske både och. Men det är inte vad vi ägnar oss åt – här blir det i stället picklade heta tomater. Ett ypperligt sätt att ta hand om tomatskörden. För det finns mer i grönsaksväg att pickla än bara rödlök!

kikkoman_produktbild_03_ny

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Kikkomans produkter.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 500 g tomat (små, gärna olika färger)
  • 2 sats Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 sats vatten
  • TABASCO® Scorpion pepparsås (några stänk)

Gör så här

  1. Halvera tomaterna längs kärnhuset. Lägg i väl rengjord glasburk med lock. 
  2. Koka upp sushi-risvinäger och vatten i en kastrull. Stänk i några droppar TABASCO® Habanero pepparsås. Häll lagen över tomaterna. Låt stå över natten. 
  3. Servera de heta tomaterna till exempelvis tacos, pulled pork, biff stroganoff eller en krämig pasta.