Heta picklade tomater

Heta picklade tomater
Foto: Eva Hildén

Heta picklade tomater

4 ingredienser

1 h

Stekta gröna tomater har du kanske hört talas om. Filmen, rätten eller kanske både och. Men det är inte vad vi ägnar oss åt – här blir det i stället picklade heta tomater. Ett ypperligt sätt att ta hand om tomatskörden. För det finns mer i grönsaksväg att pickla än bara rödlök!

Tips! Sushi-risvinägern från Kikkoman är en välbalanserad blandning mellan risvinäger, socker och salt. Perfekt till alla sorters inläggningar, dressingar, dippsåser och till hemgjort sushiris.

Ta fram det bästa med Kikkoman
Kikkoman Sushi-risvinäger

Ta fram det bästa med Kikkoman

Syrlig smak med söt eftersmak och lite sälta. Genomskinligt ljusgul i färgen.

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 500 g tomat (små, gärna olika färger)
  • 2 sats Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 sats vatten
  • TABASCO® Scorpion pepparsås (några stänk)

Gör så här

  1. Halvera tomaterna längs kärnhuset. Lägg i väl rengjord glasburk med lock.
  2. Koka upp sushi-risvinäger och vatten i en kastrull. Stänk i några droppar TABASCO® Habanero pepparsås. Häll lagen över tomaterna. Låt stå över natten.
  3. Servera de heta tomaterna till exempelvis tacos, pulled pork, biff stroganoff eller en krämig pasta.