Heta mandariner med pepparkaksgrädde

0 röster
6
Heta mandariner med pepparkaksgrädde
Foto: TV4

En dessert som både doftar och smakar jul! Både mandariner och grädde kan förberedas. Värm i så fall bara mandarinerna innan de ska serveras.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 6-8 mandariner
  • ca 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl Madeira
  • Grädde:
  • 2 dl vispgrädde
  • lite socker
  • 1 krm vardera av malen kanel, kardemumma och nejlikor

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten och madeira och koka upp så att sockret smälter. Lägg i de skalade mandarinerna och sjud sakta under lock 3-4 minuter. Vänd dem ett par gånger.
  2. Vispa grädden med lite socker och vänd ned kryddorna.
  3. Lägg upp frukten, koka ihop lagen och slå den över. Servera genast med grädden.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept