Het sticky koreansk kyckling med kålsallad

NYHET
Het sticky koreansk kyckling med kålsallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Het sticky koreansk kyckling med kålsallad

24 ingredienser

En härlig bjudrätt som kittlar smaklökarna med kycklingben penslade med en otroligt god och söt sås med hetta från gochujang.Till kycklingen serveras en krämig grönkålssallad med sesam samt nykokt ris. En rätt som både känns lyxig och är förvånansvärt enkel att laga hemma.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 1,6 kg kycklingben (eller kycklingvingar)
  • 2 msk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • salt
  • peppar
  • 1 dl jordnötter, hackade

Sås

  • 3 msk gochujang
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl ketchup
  • 4 msk flytande honung
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven (liten)

Kålsallad

  • 200 g grönkål, repad och grovt hackad
  • 2 msk sesamolja
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • strösocker, en nypa
  • 3 msk sesamfrön, rostade

Till servering

  • 4 port ris (japonicaris eller jasminris)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  2. Torka av alla kycklingdelarna med hushållspapper. Blanda ihop bakpulver, socker, vitlökspulver, lökpulver, ingefära och en nypa salt och peppar. Häll hälften i en plastpåse eller en bunke med lock och lägg i hälften av kycklingen och skaka runt, gör sen samma med resterande kryddor och kyckling.
  3. Lägg kycklingen på galler med en plåt under och baka i ugnen i ca 35 minuter. Vänd efter halva tiden.
  4. Rör samman allt till såsen. Låt stå.
  5. Krama kålen lätt med hälften av sesamoljan. Blanda resterande sesamolja med majonnäs, japansk soja, risvinäger och strösocker. Ringla över salladen, rör om och strö på sesamfrön.
  6. Ta ut kycklingen ur ugnen och lägg ner i bunken med såsen. Rör om och låt kycklingen täckas av den goda såsen. Strö på hackade jordnötter. Servera med den nötiga kålsalladen och nykokt ris.