Het kycklinggryta med honung

Het kycklinggryta med honung
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Het kycklinggryta med honung

99

7 steg att laga

17 ingredienser

30 min

Krämig och sötstark kycklinggryta med smaker från det koreanska köket. Toppa grytan med stekt svamp och bjud med ris. 

läs mer
Laktosfri klassisk lasagne

Valio tipsar!
Laga goda laktosfria recept >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 schalottenlök, i klyftor
  • 3 klyfta vitlök, finhackade
  • 2 morot, i stora bitar
  • 1 sötpotatis, i stora bitar
  • 1 grön chilifrukt, i skivor
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk gochujang
  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk honung
  • 150 g shiitakesvamp
  • 2 salladslök, tunt skivade
  • 4 port japanskt ris, nykokt
  • neutral olja, till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Salta, peppra och vänd i mjöl.
  2. Stek kycklingen i en tjockbottnad gryta till gyllene färg. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  3. Häll lite mer olja i grytan och lägg i lök, vitlök, morötter, sötpotatis och chili, fräs i några minuter.
  4. Häll på buljong och grädde. Låt puttra upp.
  5. Rör samman gochujang, soja och honung och lägg i grytan. Rör om och lägg i kycklingen. Låt puttra 10-15 minuter. Smaka av.
  6. Under tiden grytan kokar hetta upp en stekpanna till rykande het. Fräs svampen tills den fått lite färg.
  7. Toppa den färdigkokta grytan med shiitake och salladslök. Servera med nykokt ris.