I samarbete med Korvbrödsbagarn

Het korv med baconmarmelad, rostad vitlöksmajonnäs och friterad purjolök

2 röster
45 m
4
Het korv med baconmarmelad, rostad vitlöksmajonnäs och friterad purjolök
Foto: köket.se

En riktigt lyxig korv med extra allt! Toppas med en kryddig baconmarmelad, friterad purjolök och majonnäs med rostad vitlök.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 smakrika och kryddiga korvar
  • 4 durum korvbröd
  • 0,5 liten purjolök
  • olja, till fritering
  • körvel, till garnering

Rostad vitlöksmajonnäs

  • 0,5 vitlök
  • olja
  • 1 dl majonnäs

Baconmarmelad

  • 1 pkt bacon
  • 0,5 röd lök
  • 1,5 msk lönnsirap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 nypa chiliflakes

Gör så här

  1. Börja med att rosta vitlöken. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på en vitlök, ringla över lite olja och rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  2. Gör sedan baconmarmeladen. Stek hela skivor med bacon i en stekpanna eller i ugnen tills de blir riktigt knaperstekta. Låt svalna på hushållspapper.
  3. Hacka löken och stek mjuk i lite baconfett eller olja. Hacka upp baconet och blanda med löken, lönnsirap, vinäger och chiliflakes. Mixa till en massa, men den får gärna vara lite chunky. Smaka upp med mer syra, sötma eller chili om du vill.
  4. Skiva purjolöken och hetta upp en kastrull med olja till 170 grader. Fritera löken i omgångar, plocka upp med en hålslev när löken börjar bli gyllene. Låt torka på hushållspapper.
  5. Tryck ur de rostade vitlöksklyftorna ur skalen och mixa tillsammans med majonnäsen.
  6. Stek korven och servera tillsammans med durum korvbröden och tillbehören.
9 februari 2018

Fler goda recept