Hemmavriden vaniljgräddglass med frukt

30 m + tid i glassmaskin
4
Hemmavriden vaniljgräddglass med frukt
Foto: TV4

Hemgjord vaniljglass med färsk frukt. Enkel och god efterrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 november 2016
30 m + tid i glassmaskin
4

Du behöver

Glass

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 1-2 msk vaniljpulver

Servering

  • 2 äpplen
  • 1 apelsin
  • 2-3 stjälkar rabarber
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Du ska ha två bunkar. Vispa äggen i den ena och tillsätt sedan sockret. Vispa tills det känns ljust och fluffigt.
  2. Vispa grädden i den andra bunken. Vänd sedan ner äggblandningen i grädden och rör snabbt ihop till en smet.
  3. Tillsätt smaksättning – i detta fall vanilj. Låt smeten gå i glassmaskinen enligt anvisning på den enskilde modellen.
  4. Skär upp frukt, förslagsvis äpple, apelsin och rabarber.
  5. Servera glassen med frukt och lite citronmeliss till garnering.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept