Hetta upp en stekpanna med rikligt med rapsolja i botten.
Dela undertiden upp färsen i fyra avlånga järpar om ca 130–140 g färs vardera.
Lägg färsjärparna mellan två ark bakplåtspapper och slå dem platta, en i taget, med botten av en kastrull. De ska bli ca 0,5–1 cm tjocka.
Salta och peppra på bägge sidor och stek tills de stelnar, ca 1 minut per sida. Upprepa tills alla fyra schnitzlar är klara. Lägg åt sidan så de får svalna lite.
Ställ fram tre tallrikar med höga kanter på bordet. Fyll den ena med 1 dl vetemjöl, salt och peppar. Den andra med citronjuice, 1,5 dl vetemjöl, 2 dl havredryck, salt och peppar. Rör om till en jämn smet. Den tredje fyller du med ströbröd, salt och peppar.
Torka ur stekfettet i stekpannan och värm upp den på nytt till ca 7 av 10 med rikligt med rapsolja och veganskt smör. Se till att pannan är redo så att du direkt kan lägga ner schnitzlarna en i taget.
Passa på att fritera kaprisen i samma stekpanna som du ska steka schnitzlarna i så smaksätter du oljan.
Häll först av lagen från kaprisen och torka dem torra, annars stänker det. Stek kaprisen sedan i oljan i ca 4–5 minuter på medelvärme tills de börjar öppna sig och dofta gott. Plocka upp med hålslev och låt svalna på papper.
Vänd de förstekta schnitzlarna först i vetemjölet, sedan i smeten och sist i ströbrödet. Var försiktig så schnitzlarna inte spricker av sin egen tyngd när du lyfter upp och vänder dem. Använd en stekspade så går det lättare.
Stek schnitzlarna på medelvärme i ca 3–4 minuter per sida på medelvärme tills ströbrödet blir krispigt och gyllenbrunt.
Halvera citronen och stek den med snittytan ner i stekpannan i ca 5 minuter tills den får fin färg.
Servera schnitzlarna med friterad kapris, pressa stekt citron över och toppa med persilja!