Blodpudding med sidfläsk och äpple

25 röster
25 m
4
Blodpudding med sidfläsk och äpple
Foto: Jenny Grimsgård
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g blodpudding, skuren i tärningar
  • 100 g rökt sidfläsk, tärnat
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 syrliga svenska äpple, i bitar

Till kryddblandingen

  • 1 tsk mejram
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • salt
  • peppar

Vitkålssallad

  • 0,25 vitkål, hyvlat
  • 1 dl filmjölk
  • salt
  • svartpeppar

Svartvinbärschutney

  • 1 dl svarta vinbär
  • 0,5 dl Cumberlandsås

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen.
  2. Stek blodpuddingen i fläsk i smör i en stekpanna. Smaksätt med kryddblandningen.
  3. Tillsätt lök och äpple och stek ytterligare några minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till vitkålssalladen.
  5. Blanda svarta vinbär och cumberlandsås.
  6. Servera blodpudding, äpple och fläsk med vitkålssallad och svartvinbärschutney.
22 februari 2012