Hemlagade rotfrukschips

57 röster
30 m

Vem kan motstå hemgjorda chips? Här är Marie Mandelmanns recept på rotfruktschips.

Visa mer
30 m

Du behöver

  • 3 morötter
  • 3 rödbetor
  • 4 potatisar
  • 1 l rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj och skiva rotfrukterna i 1 mm tunna skivor på snedden, lättast går det med en mandolin. Ta annars en osthyvel och vänd den upp och ner och använd den som en mandolin.
  2. Tvätta potatisskivorna i en skål med kallt vatten för att få bort stärkelsen. Lägg sedan skivorna på en handduk och låt torka. Detta behöver du bara göra med potatisskivorna.
  3. Mortla timjan tillsammans med saltet.
  4. Ställ en frityrpanna på spisen och häll i 1 l rapsolja. Värm oljan till 150-160 grader.
  5. Fritera en näve rotfrukter i taget och passa hela tiden. Ta upp de knapriga skivorna med en hålslev när de blivit lite gyllenbruna. Låt svalna på bakplåtspapper. Krydda med salt och timjan.
  6. Blanda chipsen och njut!
  7. Chips i ugn
    Blanda rotfrukterna med lite olja, salt och timjan. Sprid ut på plåt med bakplåtspapper. Se till att de inte ligger omlott på plåten.
  8. Torka i ugnen i 100-150 grader i 15-30 minuter. Passa hela tiden och öppna luckan ibland och släpp in lite luft.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...