Hemlagade rotfrukschips

Hemlagade rotfrukschips
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Hemlagade rotfrukschips

60

8 steg att laga

6 ingredienser

30 m

Vem kan motstå hemgjorda chips? Här är Marie Mandelmanns recept på rotfruktschips.

läs mer
Kökets kurser
Lyckas med alla dina potatisrätter - Paul Svensson ger dig proffstipsen_01

Magi med grönsaker

Paul lär dig skapa magi med grönsaker! Gå hans gröna onlinekurs

Ingredienser

  • 3 morot
  • 3 rödbeta
  • 4 potatis
  • 1 l rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan

Gör så här

  1. Skölj och skiva rotfrukterna i 1 mm tunna skivor på snedden, lättast går det med en mandolin. Ta annars en osthyvel och vänd den upp och ner och använd den som en mandolin.
  2. Tvätta potatisskivorna i en skål med kallt vatten för att få bort stärkelsen. Lägg sedan skivorna på en handduk och låt torka. Detta behöver du bara göra med potatisskivorna.
  3. Mortla timjan tillsammans med saltet.
  4. Ställ en frityrpanna på spisen och häll i 1 l rapsolja. Värm oljan till 150-160 grader.
  5. Fritera en näve rotfrukter i taget och passa hela tiden. Ta upp de knapriga skivorna med en hålslev när de blivit lite gyllenbruna. Låt svalna på bakplåtspapper. Krydda med salt och timjan.
  6. Blanda chipsen och njut!
  7. Chips i ugn
    Blanda rotfrukterna med lite olja, salt och timjan. Sprid ut på plåt med bakplåtspapper. Se till att de inte ligger omlott på plåten.
  8. Torka i ugnen i 100-150 grader i 15-30 minuter. Passa hela tiden och öppna luckan ibland och släpp in lite luft.
TIPS!
läs mer
Mandelmanns hemgjorda gräddbullar

Fler tips!

Fler tips och recept från Mandelmanns gård.

Läs mer