• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Hemlagad vaniljsås

Hemlagad vaniljsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hemlagad vaniljsås

2 steg att laga

5 ingredienser

15 min

Bjud på äkta vaniljsås gjord på hel vaniljstång. Underbart gott till kakor och bärpajer!

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Kyl såsen.