Hemgjort smör

Hemgjort smör
Foto: TV4

Att kärna sitt eget smör är enkelt, dessutom blir det makalöst gott.

Tips! Du kan också låta smöret få en kolaaktig smak genom att koka det tills det bildas f
ett bubbligt skum på ytan. Stäng av och låt svalna. Vispa i 1 del okokt smör. Lägg upp på burk och förvara i kylen.

19 januari 2017

Du behöver

  • 1 l vispgrädde
  • havssalt

Gör så här

  1. Vispa grädden med elvisp (eller använd smörkärnare) tills det bildas smörklumpar och kärnmjölk. Häll av kärnmjölken och spara den till bak.
  2. Lägg smörklumparna i kallt vatten. Tvätta smöret genom att knåda det i det kalla vattnet, byt vatten 2–3 gånger tills vattnet är helt klart. Ta upp smöret och blanda in salt, smaka dig fram till rätt sälta.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept