Hemgjort smör

Hemgjort smör
Foto: TV4

Att kärna sitt eget smör är enkelt, dessutom blir det makalöst gott.

Tips! Du kan också låta smöret få en kolaaktig smak genom att koka det tills det bildas f
ett bubbligt skum på ytan. Stäng av och låt svalna. Vispa i 1 del okokt smör. Lägg upp på burk och förvara i kylen.

19 januari 2017

Du behöver

  • 1 l vispgrädde
  • havssalt

Gör så här

  1. Vispa grädden med elvisp (eller använd smörkärnare) tills det bildas smörklumpar och kärnmjölk. Häll av kärnmjölken och spara den till bak.
  2. Lägg smörklumparna i kallt vatten. Tvätta smöret genom att knåda det i det kalla vattnet, byt vatten 2–3 gånger tills vattnet är helt klart. Ta upp smöret och blanda in salt, smaka dig fram till rätt sälta.
Kommentera receptet

Fler goda recept