Hemgjorda vaniljhjärtan

Hemgjorda vaniljhjärtan
Foto: TV4

Vaniljhjärtan är en riktig kondisklassiker som många uppskattar. Här är Johan Sörbergs recept på hur du bakar dem själv!

10 oktober 2017

Du behöver

Vaniljkräm

  • 250 g mjölk
  • 50 g strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 20 g maizena
  • 60 g äggula
  • 30 g smör

Mördeg

  • 300 g vetemjöl
  • 200 g smör
  • 100 g florsocker
  • 50 g ägg (1)

Gör så här

  1. Vaniljkräm
    Koka upp mjölk tillsammans med hälften av sockret och frön från vaniljstången och stången.
  2. Vispa äggulor, resten av sockret och maizena luftigt.
  3. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölken och låt koka upp under omröring. Låt koka några minuter och blanda sist i smöret. Ställ i kyl.
  4. Mördeg
    Värm ugnen till 190 grader.
  5. Blanda ihop mördegen och fodra dina formar. Fyll med vaniljkräm och täck med mördeg. Picka några hål.
  6. Grädda i 10-15 minuter. Vänd ur hjärtana ur formarna, låt svalna och pudra sedan med florsocker.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept