• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Hemgjorda tortillabröd

9 röster
30 min
4
Hemgjorda tortillabrod
Foto: Frida Wismar

Receptet är från boken Always Hungry av Sofia Henriksson, Bonnier fakta. 

Always Hungry Sofia henriksson

"Vanligtvis görs tortillabröd på enbart majsmjöl men då behöver man en tortillapress; det här receptet är den bästa kompromissen mellan majssmaken och en mer lättarbetad deg." /Sofia

30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 dl vatten, kokande
  • vetemjöl (till kavling)

Gör så här

  1. Häll vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt olivolja och blanda till ett smul. Häll eventuellt på lite mer olja för att få degen smulig.
  2. Tillsätt det kokande vattnet och vänd samman till en jämn deg. Dela degen i sex delar och kavla ut små runda tortillas på mjölat bakbord. Stek en tortilla i taget på hög värme i torr stekpanna, max en minut per sida.
  3. Lägg bröden i en handduk som gärna får vara lite fuktig, men som annars blir det av ångan från de varma bröden. Låt bröden ligga kvar i handduken under serveringen så håller de sig mjuka.
2 april 2020