Hemgjorda tortillabröd

POPULÄRT
Hemgjorda tortillabrod
Foto: Frida Wismar
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Hemgjorda tortillabröd

27

6 ingredienser

30 min

"Vanligtvis görs tortillabröd på enbart majsmjöl men då behöver man en tortillapress; det här receptet är den bästa kompromissen mellan majssmaken och en mer lättarbetad deg." /Sofia

Always Hungry Sofia henriksson

Always Hungry

Receptet är från boken Always Hungry av Sofia Henriksson, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 dl vatten, kokande
  • vetemjöl (till kavling)

Gör så här

  1. Häll vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt olivolja och blanda till ett smul. Häll eventuellt på lite mer olja för att få degen smulig.
  2. Tillsätt det kokande vattnet och vänd samman till en jämn deg. Dela degen i sex delar och kavla ut små runda tortillas på mjölat bakbord. Stek en tortilla i taget på hög värme i torr stekpanna, max en minut per sida.
  3. Lägg bröden i en handduk som gärna får vara lite fuktig, men som annars blir det av ångan från de varma bröden. Låt bröden ligga kvar i handduken under serveringen så håller de sig mjuka.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kökets kurser
5 konditorsknep - rätt verktyg

5 konditorsknep

Så gör du en perfekt tårta - Teas bästa tips!

Läs mer