Hemgjorda hallonremmar

Hemgjorda hallonremmar
Foto: TV4
Lotta Öström
Lotta Öström

Hemgjorda hallonremmar

Av: Lotta Öström

6 ingredienser

Gör dina egna godisremmar - i det här receptet används hallon men det går bra att ersätta dem med andra bär. För ett helt sockerfritt recept, utelämna slutsteget med att rulla remmarna i strösocker.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 300 g frysta hallon
  • 3 msk honung, flytande
  • 1 citron, saft och skal
  • 0,5 krm salt
  • olja

Servering

  • 2 dl strösocker
  • Övrigt: Bakplåtspapper

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp hallonen, tillsätt honung och saften av citronen samt saltet. Sila genom finmaskig sil.
  2. Bred ut på oljat bakplåtspapper. Låt torka i ugnen i 3,5-4 timmar, ca 70 grader med ugnsluckan på glänt.
  3. Klipp till remmar. Jag brukar vända dom i lite socker och rivet citronskal för att få dom ännu surare. Men dom är goda även som dom är.