Hemgjord pasta med tomatsås & vallmostänger

1 röst
1 h 15 m

Hemgjord pasta med smakrik tomatsås, serveras med vallmostänger och rostad vitlökscreme.


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h 15 m

Du behöver

Pasta

  • 2 dl durumvetemjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Tomatsås

  • 200 g bacon
  • 400 g hela konserverade tomater
  • 1,5 krm chiliflakes
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 dl pecorino, riven
  • 0,5 krm tabasco
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Vallmostänger

  • 1 dl vatten
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 msk vallmofrön

Vitlökscreme

  • 2 dl creme fraiche
  • 1,5 vitlöksklyftor
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Till servering

  • 1 kruka persilja
  • 1,5 dl färskriven pecorino
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vallmostänger
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop allt till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar, rulla dem till längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla längderna med vatten och strö över vallmofrön
  3. Grädda i ca tio minuter eller tills de fått fin färg
  4. Pasta
    Blanda alla ingredienserna för hand tills du får en smidig deg. Knåda degen i ca tio minuter. Låt degen vila övertäckt i 20-30 minuter.
  5. Använd pastamaskin till att göra linguine. Pastan ska koka i ca tre minuter (precis innan servering).
  6. Tomatsås
    Skär baconet i tunna skivor. Stek baconet tillsammans med chilin tills det börjar bli knaprigt.
  7. Tillsätt vinet och låt det fräsa i ca en minut. Blanda i tomaterna och Tabascon och låt det puttra i ca tio minuter. Smaka av med salt och peppar.
  8. Vitlökscreme
    Rosta vitlöken i torr panna.
  9. Blanda honung och creme fraiche med vitlöken. Vispa creme fraiche-blandningen hård.
  10. Smaka av med salt och peppar
  11. Vid servering
  12. Koka pastan
  13. Blanda pastan med tomatsåsen, rör i pecorino. Toppa med hackad bladpersilja
10 december 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...