Hemgjord hallonglass med lakritskolasås

Hemgjord hallonglass med lakritskolasås
Foto: TV4

Len hallonglass som serveras en hemgjord kolasås smaksatt med lakritsgranulat. Dryck: Vitt sött vin nr 4087

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

31 augusti 2017
4

Du behöver

Glass

  • 1 vaniljstång
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 250 g frysta hallon
  • 1 tsk vaniljpulver

Sås

  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk lakritsgranulat
  • svart karamellfärg

Gör så här

  1. Glass
    Blanda grädde och mjölk i en kastrull, skär upp och kärna ur vaniljstång och lägg i mjölkblandningen. Värm mjölkblandning till 70-85 grader. Ta bort från plattan.
  2. Vispa äggulor och socker i en bunke, så det blir luftigt. Häll den varma mjölkblandningen i bunken, i en jämn stråle, vispa under tiden. Fiska upp ev. stora bitar av vaniljstången.
  3. Koka upp hallon och rör om dem till en puré. Spar lite av hallonpurén till servering. Sila bort kärnor och skal från hallon, så du får en ren hallonsaft som du häller ned i bunken, vispa ihop hallon med mjölkblandning.
  4. Ställ bunke i kylen för att svalna. Kör sedan allt i glassmaskin i 1 h.
  5. Lakritskolasås
    Koka upp sirap, socker, grädde, lakristgranulat i en tjockbottnad kastrull. Rör under tiden, sjud tills såsen börjar tjockna. Tillsätt karamellfärg om du önskar att såsen ska se svart ut.
Kommentera receptet

Fler goda recept