Hemgjord glögg med apelsin

Hemgjord glögg med apelsin
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Hemgjord glögg med apelsin

6 ingredienser

1 h 15 m

Att göra sin egen glögg är enkelt och betydligt godare än att köpa färdig. Se bara till att utgå från ett gott vin som du gillar. Oljorna från apelsinskalet lyfter glöggen till en helt ny dimension. Det blir fantastiskt gott och en fräsch twist på denna älskade juldryck.

Ingredienser

portioner små glögglas
  • 75 cl rött vin
  • 2 dl strösocker
  • 37 g glöggkryddor [1 påse]
  • 1-2 apelsiner, skal av (ekologiska)
  • russin
  • sötmandel

Gör så här

  1. Häll vin, socker och kryddor i en kastrull och värm under omrörning tills sockret lösts upp.
  2. Låt glöggen stå och dra med kryddorna en timme och sila sedan bort dem.
  3. Skala remsor av apelsinen och lägg en i varje glas. Häll den varma glöggen över och servera med russin och mandel.