Hemgjord glögg med apelsin

1 h 15 m
8 små glögglas
Hemgjord glögg med apelsin
Foto: Stephanie Bjelkstam

Att göra sin egen glögg är enkelt och betydligt godare än att köpa färdig. Se bara till att utgå från ett gott vin som du gillar. Oljorna från apelsinskalet lyfter glöggen till en helt ny dimension. Det blir fantastiskt gott och en fräsch twist på denna älskade juldryck. 

19 december 2016
1 h 15 m
8 små glögglas

Du behöver

  • 75 cl rödvin
  • 2 dl strösocker
  • 37 g glöggkryddor (1 påse)
  • 1-2 ekologiska apelsiner, skal av
  • russin
  • sötmandel

Gör så här

  1. Häll vin, socker och kryddor i en kastrull och värm under omrörning tills sockret lösts upp.
  2. Låt glöggen stå och dra med kryddorna en timme och sila sedan bort dem.
  3. Skala remsor av apelsinen och lägg en i varje glas. Häll den varma glöggen över och servera med russin och mandel.
Kommentera receptet

Fler goda recept