Hemgjord glass med honung

Hemgjord glass med honung

5 ingredienser

30 min + tid i kyl

En klassiskt grundrecept för hemgjord glass gjord på äggula, grädde och honung. Ger en riktigt god glass, med len konsistens och rund sötma. Servera den som den är eller lyft den med en riktigt bra sylt eller bärsirap för en smakupplevelse utöver det vanliga.

Ingredienser

4 - 8 portioner
  • 850 g standardmjölk
  • 150 g vispgrädde
  • 160 g äggula [ca 8 st]
  • 220 g strösocker
  • 20 g honung

Gör så här

  1. Värm upp mjölk och grädde i en rymlig kastrull till ca 70 grader, det ska inte koka.
  2. Vispa ihop äggulorna med socker och honung i en separat skål.
  3. Häll den varma gräddmjölken i en smal stråle över äggvispet under omrörning.
  4. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm upp på svag värme under omrörning tills smeten tjocknar, som en vaniljsås. Temperaturen på smeten får inte överstiga 85 grader.
  5. Häll över smeten i en skål och täck med plastfilm direkt mot ytan. Kyl sedan ner skålen i vattenbad.
  6. Låt glassmeten mogna över natten i kylen.
  7. Frys sedan in smeten i en glassmaskin.