Helstekt högrev
Helstekt högrev
8 ingredienser
5 h
Bjud på klassisk stek till helgen! Den behöver visserligen några timmar på sig i ugnen, men när den väl ligger där sköter den sig själv. En smakrik gratäng på potatis smakar gott till.
Ingredienser
- 1,6-2 kg högrev benfri
- salt
- svartpeppar
Gratäng
- 1 kg potatis, skivad
- salt
- svartpeppar
- ca 60 g parmesanost, riven
- 3 dl grädde
Gör så här
- Värm ugnen till 125 grader.
- Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader. Det tar 4-5 timmar.
- Låt köttet vila en halvtimme. Skiva det sedan tunt.
- Varva potatis, parmesan och lite salt i en ugnsform. Slå på grädden och stek mitt i ugnen i 225 grader ca 50 minuter, tills ytan har fått färg och potatisen är mjuk.