Helstekt högrev

Helstekt högrev
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Helstekt högrev

8 ingredienser

5 h

Bjud på klassisk stek till helgen! Den behöver visserligen några timmar på sig i ugnen, men när den väl ligger där sköter den sig själv. En smakrik gratäng på potatis smakar gott till.

Ingredienser

portioner
  • 1,6-2 kg högrev benfri
  • salt
  • svartpeppar

Gratäng

  • 1 kg potatis, skivad
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 60 g parmesanost, riven
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 125 grader.
  2. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader. Det tar 4-5 timmar.
  3. Låt köttet vila en halvtimme. Skiva det sedan tunt.
  4. Varva potatis, parmesan och lite salt i en ugnsform. Slå på grädden och stek mitt i ugnen i 225 grader ca 50 minuter, tills ytan har fått färg och potatisen är mjuk.