Helrostad kyckling med spenat och kokt vitlök

Helrostad kyckling med spenat och kokt vitlök
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Helrostad kyckling med spenat och kokt vitlök

32

7 steg att laga

9 ingredienser

1 h

Enkel och festlig middag med kyckling som sköter sig själv i ugnen. Kycklingen blandas vid serveringen med frasiga surdegskrutonger, en underbart god vitlökskräm samt bönor och spenat.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 hel kyckling, gärna eko
  • 3 brödskivor, surdeg
  • 5 klyfta vitlök, hela och skalade
  • 250 g frysta gröna bönor
  • 2 msk olivolja
  • 80 g färsk spenat (alternativt rucola)
  • 0,5 citron
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stycka ned kycklingen eller kör den hel om du vill i ugnen (man kan bryta isär den i bitar när den är stekt).
  3. Lägg kycklingen i en gryta med skinnet uppåt. Salta ordentligt och tillaga i mitten av ugnen ca 45 minuter. När 20 minuter av tiden gått lägger du in brödskivorna på gallret och låter de rostas.
  4. Koka vitlöksklyftorna mjuka i saltat vatten. Ta upp och mosa med gaffel tillsammans med olivolja.
  5. Koka bönorna i saltat vatten.
  6. Skär de rostade brödskivorna i grova krutonger.
  7. Blanda kycklingen med den mosade vitlöken och vänd in krutonger, bönor och spenat. Pressa över lite citron. Krydda ytterligare med salt och peppar och servera.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Helgtipset!

5 smarriga burgare till helgen!

Läs mer