Chiliräkor med kronärtskockor
Chiliräkor med kronärtskockor
17 ingredienser
Nyttig och god rätt som passar bra soom lunch eller lättare middag.
Receptet kommer från Helena Nybloms bok Livskraft
Ingredienser
- 400 g färska räkor
- 1 klyfta vitlök
- 1 röd chilifrukt
- 4 msk olivolja
- salt
- peppar
- 100 g salladsmix
- 8 konserverade kronärtskockshjärtan
- 2 avokador
- 12 körsbärstomater
- 12 gröna sparrisar
- olivolja
Sås
- 4 dl chilisås (gärna Heinz)
- 1 msk färsk pepparrot, nyriven
- 0,5 limefrukt
- salt
- peppar
Gör så här
- Skala räkorna.
- Hacka vitlök och chili. Blanda med olivolja samt salt och peppar.
- Blanda i räkor och låt stå 1 timme.
- Lägg upp salladen på ett fat. Skär kronärtskockshjärtana i bitar. Skär avokadorna i bitar. Dela tomaterna.
- Förväll sparrisen lätt.
- Lägg upp grönsakerna på salladen och ringla över olivolja. Toppa med räkorna. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.