Rulla ut degen till två fingertjocka längder, lägg på smord plåt. Gör en fördjupning i mitten fyll med sylt. Pensla kanterna med ägg och grädda i 175 grader 10-12 min. Glasera längderna med florsocker utrört i kallt vatten, skär sneda bitar.
Snurror
Låt degen vila kallt, typ i 30-40 min. Kavla ut den till kaka ca 15X30 cm. Riv mandelmassa blanda med äggvita och kakao. Bred massan över degen. Rulla ihop som en rulltårta. Låt rullen stå kallt, skär sedan skivor och lägg upp på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, 10 min.
Honungs- och mandelformar
Klä smorda veckade formar med degen, förgrädda i 10 min i 175 grader.#
Skålla skala och flaga mandeln. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Hetta upp under omrörning, ska vara en tunn smet. Fyll formarna till hälften, och grädda klart i 200 grader i ca 10 min, tills fin färg. Måste svalna lite för att lossas ur formen.