Syrlig limepaj med kanelgrädde

Syrlig limepaj med kanelgrädde
Foto: Robin Persson/ Sjuan

Lime och kondenserad mjölk blir krämig fyllning i denna paj. Toppa med kanelgrädde.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar


Mer om Veronica »



20 september 2013

Du behöver

Pajskal, ger ca 9 tarteletter

  • 250 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk socker

Fyllning, räcker till 3 tarteletter

  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 4 äggulor
  • 5 lime, skal och saft

Dekorering

  • 2 dl vispad grädde
  • 2 krm kanel
  • 1 tsk florsocker
  • 1 lime

Gör så här

  1. Pajskal
    Sätt ugnen på 200 grader. Dela smöret i bitar och blanda med mjöl, vatten och socker till en deg.
  2. Kavla ut degen och ta ut 11 rundlar med ett mått med ca 7 cm diameter. Lägg smeten i portionsformarna. Låt dem stå i kylen i 10 minuter.
  3. Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris. Grädda dem i 10 minuter.
  4. Ta bort papper och ris och grädda ytterligare 5 - 7 minuter eller tills de är ljusgula. Låt dem kallna helt innan du fyller dem.
  5. Fyllning
    Blanda allt och låt stå i 30 minuter så smeten drar åt sig skalen. Sila sedan smeten i pajformarna och grädda i ugnen 175 grader i ca 15 min. Låt svalna.
  6. Vispa grädde tillsammans med kanel och florsocker till en luftig smet. Spritsa på pajerna och dekorera med skivad lime.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept