Ronnies petit choux
Ronnies petit choux
28 ingredienser
Petit choux med mörk körsbärstryffel, med smultronkräm serverade på strå samt petit choux med rosor, rostad pistage och mascarpone serverad i röd ros.
Ingredienser
Pate à choux
- 200 g mjölk
- 200 g vatten
- 160 g smör
- 1 tsk salt
- 250 g vetemjöl
- 7 ägg
- röd hushållsfärg
tryffel
- 3 dl grädde
- 350 g mörk choklad
- 0,5 dl Kirsch
Karamell
- 500 g strösocker
- 250 g glykos
- 200 g vatten (alt 150 g vatten+50g kirsch)
- röd hushållsfärg
- grön hushållsfärg
röd karamellfärg
- 300 g färska smultron
- strösocker
- grädde
- 300 g vit bakchoklad
- grön hushållsfärg
- 15 vetestrån med ax
Petit choux med rosor
- 300 g pistagenötter, skalade
- 300 g mascarpone
- rosenvatten
- strösocker
- äggvita
- 15 röda rosor, kraftiga, långskaftade
- 30 röda rosblad (ekologiska/obesprutade)
Gör så här
Pate à choux
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Koka upp vätska o fett.
- Blanda i mjöl och rör tills det släpper kanterna.
- Blanda i äggen ett i taget.
- Rör en stund till.
- Låt svalna.
- Färga delar av degen med röd karamellfärg.
- Spritsa ut bakelserna på en plåt.
- Grädda i 15 - 20 min.
Petit choux med mörk körsbärstryffel
Tryffel
- Värm grädde, tillsätt choklad och rör. Blanda i körsbärslikören. Fyll petit chouxerna med tryffel.
Karamell
- Koka till socker glykos och karamellsärg till 155 grader. tillsätt grön respektive röd karamellfärg vid 140 grader.
Petit choux med smultronkräm
- Färga degen röd med karamellfärg före spritsning.
- Gör en snabb sylt eller mosa bären.
- Koka upp grädde o blanda i chokladen.
- Fyll.
Petit choux med rosor, rostad pistage och mascarpone
- Rosta och mal nötterna
- Blanda allt och smaksätt.
- Kandera rosenblad med äggvita och socker som värmts till 50 grader.
- Fyll petitchouxerna och klistra fast kanderade rosenblad.
- Töm rosorna på de centrala kronbladen och lägg i bakverket..
- Florsockra.