Det där ostbrickebrödet
Det där ostbrickebrödet
18 ingredienser
Mörkt bröd med nötter. Passar till ost, särskilt vällagrad gorgonzola/roquefort/stilton och ett glas rött vin.
Ingredienser
Deg
- 150 g dadlar
- 140 g sirap
- 4,5 dl filmjölk
- 1,5 dl melonfrön
- 1,5 dl hel råg
- 3 dl rågmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl linfrön
- 1 dl linfrön
- 1 tsk kummin
- 1 tsk fänkål
- 1 tsk anis
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
Fyllning
- syltade valnötter, egen inkokning
Topping
- vallmofrö
- melonfrön
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader. Koka upp rågkärnor och linfrö i lite filmjölk/sirap. Låt svalna.
- Blanda ihop alla ingredienser snabbt.
- Lägg i form med bakplåtspapper.
- Varva tre tydliga linjer med valnötter.
- Toppa degen med vallmofrön och melonkärnor.
- Grädda cirka 45 minuter.