Fylld chokladkaka med ”kaffekrämtopping”
Fylld chokladkaka med ”kaffekrämtopping”
14 ingredienser
1 h
Glutenfri chokladkaka fylld och toppad med laktosfri choklad- och kaffekräm.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.
Ingredienser
- 3 ägg
- 150 g strösocker
- 30 g kakao
- 1 tsk bakpulver
- 25 g rismjöl
- 25 g potatismjöl
Fyllning/frosting
- 200 g choklad 70 %, laktosfri
- 3 dl vispgrädde, laktosfri
- 2,5 dl smetana, laktosfri
- 2 msk espresso
- 2 msk kaffelikör
- 10 färska hallon
- 2 msk kokos, rostad
Tillbehör
- 10 runda pappersformar, ca 5 cm diameter
Gör så här
Fylld chokladkaka med "kaffekrämtopping"
- Vispa ägg och socker.
- Blanda alla torra ingredienser och blanda det med äggsmeten.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 10 min i 200 grader.
Fyllning/frosting
- Smält chokladen.
- Vispa vispgrädden.
- Vispa smetanan fast.
- Blanda kaffe och likör i chokladen.
- Blanda i smetanan i chokladen. Vänd ner vispgrädden.
Montering
- Halvera kakbotten. Bred ut ett tunt lager kräm. Lägg på den andra delen av kakbotten.
- Stansa ut runda bitar med 5 cm runda utstickare.
- Spritsa krämen runt. Garnera med ett hallon och strö över rostad kokos.