Mias rosa prinsesshjärta
Mias rosa prinsesshjärta
14 ingredienser
Mias hjärtformade prinsesstårta med ljusrosa marsipan och hallonsylt.
Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar
Ingredienser
- 375 g ägg
- 60 g äggula
- 230 g strösocker
- 225 g vetemjöl
- 33 g vaniljsocker
- 250 g standardmjölk
- 1 vaniljstång tahiti
- 20 g majsstärkelse
- 13 g osaltat smör
- 900 g grädde
- 2 gelatinblad
- 250 g färska hallon
- 125 g hallonsylt
- 350 g marsipan ljusrosa
Gör så här
Tårtbotten
- 375 g ägg, 205 g socker, 25 g vaniljsocker vispas kraftig med elvisp i vattenbad upp till 40-45 grader. Fortsätt vispa smeten tills den har svalnat i ca 10 min.
- Sikta försiktigt i 225 g mjöl i smeten. Smörj hjärtformen med rumsvarmt smör och häll i smeten.
- Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Pröva med sticka. Strö socker ovanpå, lägg på ett bakplåtspapper och vänd allt upp och ner. Låt svalna mellan 2 plåtar.
Vaniljkräm
- 250 g mjölk kokas upp med 1 urskrapad vaniljstång. Ta av från värmen, låt dra, gärna 15 minuter. Ta upp vaniljstången.
- Vispa 120 g äggulor med 65 g socker och 20 g majsstärkelse lätt och luftigt.
- Häll i mjölken. Vispa så det blir slätt, häll tillbaka blandningen i kastrullen koka upp under noggrann vispning. Tillsätt 15 g osaltat smör och vispa allt slätt. Passera genom sil, och kyl snabbt.
Krämgrädde
- Lägg 2 gelatinblad i kallt vatten, vispa 400 g grädde fast .
- Blanda försiktigt i vaniljkrämen i grädden. Smält gelatinbladen och rör ner lite av krämen, blanda slätt och vänd sedan ner resten.
- Vispa 500 g grädde, 10 g vaniljsocker och 25 g socker luftigt.
- Dela tårtbotten i tre delar. Lägg på hallonsylt på första botten och 70 g av krämgrädden. Lägg på nästa botten och på med resterande krämgrädde. Forma som bulligt hjärta. Lägg på sista botten. Forma till.
- Lägg på grädden eventuellt (om man vill ) lätt blandad med ca 250 g färska hallon. Forma och stryk även grädde runt kanterna.
- Kavla marsipanen ca 2mm tjock, lägg över tårtan. Forma jämt, och sträck upp veck. Skär rent runt om.
- Montera och dekorera med små rosa hjärtan, färska små kvistrosor och kanske någon bård i nederkant. Använd fantasi och mycket kärlek!!