Vårkänslor

Vårkänslor
Foto: TV4

Vårkänslor

Av: Martin Jansson

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

Sparrisbröd med västerbottenost och valnötter, en doft och smak av vår- och försommar.

Ingredienser

  • 200 g grön sparris
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 60 g Västerbottensost
  • 1 dl rapsolja
  • 100 g valnötter
  • 500 g vetemjöl
  • 2 förp jäst
  • 250 g vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Jäst, vatten och mjöl knådas samman i maskin i cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt oljan och kör maskinen i cirka 3 minuter till.
  3. Häll i saltet och öka hastigheten på maskinen och kör 2 minuter till.
  4. Lägg degen på ett mjölat bakbord och knåda in ost, nötter och bladpersilja.
  5. Lägg tillbaka degen i bunken där den får vila cirka 15 minuter.
  6. När degen jäst slår man upp brödet så den är  lite spetsigt i ändarna, siktar över lite mjöl och jäser den på plåt.
  7. När bröden är jästa gräddar man dem i het ugn i cirka 20 minuter.