Vårkänslor

Foto: TV4
Vårkänslor
9 ingredienser
Sparrisbröd med västerbottenost och valnötter, en doft och smak av vår- och försommar.
Se fler recept från
Ingredienser
- 200 g grön sparris
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 60 g Västerbottensost
- 1 dl rapsolja
- 100 g valnötter
- 500 g vetemjöl
- 2 förp jäst
- 250 g vatten
- 1 tsk salt
Gör så här
- Jäst, vatten och mjöl knådas samman i maskin i cirka 3 minuter.
- Tillsätt oljan och kör maskinen i cirka 3 minuter till.
- Häll i saltet och öka hastigheten på maskinen och kör 2 minuter till.
- Lägg degen på ett mjölat bakbord och knåda in ost, nötter och bladpersilja.
- Lägg tillbaka degen i bunken där den får vila cirka 15 minuter.
- När degen jäst slår man upp brödet så den är lite spetsigt i ändarna, siktar över lite mjöl och jäser den på plåt.
- När bröden är jästa gräddar man dem i het ugn i cirka 20 minuter.