Mustigt rödbetsbröd

Mustigt rödbetsbröd
Foto: Tv4

Mustigt rödbetsbröd

Av: Maria Ahlin

Från: Hela Sverige bakar

15 ingredienser

Mustigt rödbetsbröd med pumpaströ och gojibär.

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1,5 dl gojibär, för dekor [1 dl]
  • 2,5 dl osaltade pumpkärnor [2 dl för dekor]
  • 1 dl rödbeta, rivna
  • 0,5 l filmjölk
  • 0,5 msk bikarbonat
  • 1 dl honung
  • 1 msk salt
  • smör, till formen
  • 40 g äggvita
  • 300 g normalsaltat smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader i vanlig ugn.
  2. Mixa 2 dl pumpakärnor till ett grovt mjöl. Smöra formen och bröa med 1 dl av pumpakärnorna.
  3. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vätskan, rödbetor och bär. Jämna till utan och baka i ugnen i cirka 60 minuter.
  4. Hacka gojibären och vispa upp äggvitan. När brödet är klar stjälp upp och ta av lock så bröder får en skorpa.
  5. Pensla med äggvita och strö över hackade gojibär samt pumpaftrö som en rand i mitten.