Mintkakor med en touch av After Eight

Mintkakor med en touch av After Eight
Foto: TV4
Julie Karlsson
Julie Karlsson

Mintkakor med en touch av After Eight

6 ingredienser

45 min

Vackra marmorerade chokladkakor med toppade med after eight.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st

Kaksmet

  • 1 dl florsocker
  • 200 g smör
  • ca 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao

Garnering

  • after eight
  • vit bakchoklad

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Blanda florsocker, smör, och vetemjölet till en deg, fördela sedan degen i en större och en mindre del.
  3. Blanda i kakao i den mindre degen och blanda sedan ihop denna med den större degen så att marmormönster bildas.
  4. Rulla till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av varje kaka. Grädda i ca 10 minuter och låt svalna.
  5. Smält After Eighten och spritsa varje kaka med mintchokladen och låt stelna. Avsluta med att smälta den vita chokladen över vattenbad och ringla över denna på kakorna.