Josephines sommarbakelser
Josephines sommarbakelser
16 ingredienser
Josephines sommarbakelser - chokaldmuffins täckta med grädde och fyllda med blåbär och hallon.
Se fler recept från
Ingredienser
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 50 g smör
- 1 dl gräddfil
- 2 msk kaffe (alt kaffepulver)
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 0,5 krm salt
- 100 g mörk choklad
Fyllning
- 0,5 l hallon
- 0,5 l blåbär
- 1 dl blåbärssylt
- 1 dl hallonsylt
- 6 dl vispgrädde
- mörk choklad
Gör så här
- Vispa ägg och socker ljust och fluffigt
- Smält smöret och häll i gräddfilen. Rör om och häll ner i äggblandningen.
- Sikta de torra ingredienserna ner i blandningen, lite i taget, tills smeten är jämn.
- Blanda kaffet med lite hett vatten och rör ner i smeten.
- Häll smeten i formar och grädda i ugnen, cirka 15 minuter i 175 grader. Låt svalna.
- Skär varje i två delar och gröp ur ett hål i botten.
- Fyll med sylt blandat med lite vispad grädde.
- Placera i en ny muffinsform. Dekorera med bär och häll gelé över. Spritsa med grädde och sätt ett chokladhjärta i varje!