Josephines sommarbakelser

Josephines sommarbakelser
Foto: TV4
Josephine Palm - recept
Josephine Palm - recept

Josephines sommarbakelser

16 ingredienser

Josephines sommarbakelser - chokaldmuffins täckta med grädde och fyllda med blåbär och hallon.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kaffe (alt kaffepulver)
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 0,5 krm salt
  • 100 g mörk choklad

Fyllning

  • 0,5 l hallon
  • 0,5 l blåbär
  • 1 dl blåbärssylt
  • 1 dl hallonsylt
  • 6 dl vispgrädde
  • mörk choklad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt
  2. Smält smöret och häll i gräddfilen. Rör om och häll ner i äggblandningen.
  3. Sikta de torra ingredienserna ner i blandningen, lite i taget, tills smeten är jämn.
  4. Blanda kaffet med lite hett vatten och rör ner i smeten.
  5. Häll smeten i formar och grädda i ugnen, cirka 15 minuter i 175 grader. Låt svalna.
  6. Skär varje i två delar och gröp ur ett hål i botten.
  7. Fyll med sylt blandat med lite vispad grädde.
  8. Placera i en ny muffinsform. Dekorera med bär och häll gelé över. Spritsa med grädde och sätt ett chokladhjärta i varje!