Josephines cupcakes med citron, banan och kokos eller choklad
Josephines cupcakes med citron, banan och kokos eller choklad
48 ingredienser
Josephines recept på "Lemon Poppy Seed Cupcakes", "Banana/Cocnut Cupcakes" och "Black and White Cupcakes".
Ingredienser
Lemon Poppy Seed Cupcake
- 2 dl vallmofrö
- 2 citroner
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- 1 citron
Frosting
- 60 g smör (mjukt)
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g färskost (eller annan cream cheese)
- 2 citroner
- färsk citronmeliss
- 60 g smör (mjukt)
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g färskost (eller annan cream cheese)
- 2 citroner
- färsk citronmeliss
- riven kokos
- bananchips
Banana/Cocnut Cupcakes
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- 2 dl kokos, riven
- 1 banan
Black and White cupcakes
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl gräddfil
- 2 msk kaffe
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- 4 msk kakao
- 100 g choklad
Vit chokladfrosting
- 200 g färskost (eller annan cream cheese)
- 200 g vit bakchoklad
Gör så här
Lemon Poppy Seed Cupcake
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, vanilj och socker pösigt.
- Smält smör, blanda med mjölk och häll detta i äggmeten.
- Vänd ner de torra ingredienserna samt vallmofrön.
- Tillsätt rivet skal och saft från citronen.
- Fyll 12 formar med muffinssmet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Frosting
- Blanda allt till frostingen (sikta ner florsockret). Spritsa cupcakesen när de svalnat och strö på vallmofrön.
Banana/Cocnut Cupcakes
- Bered grundsmeten som ovan men istället för vallmofrön tillsätt mosad banan och kokos.
- Fyll 12 formar med muffinssmet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Blanda allt till frostingen (sikta ner florsockret). Spritsa cupcakesen när de svalnat och dekorera med bananchips och stora kokosflingor.
Black and White cupcakes
- Ugnsvärme: 175 grader.
- Vispa ägg, vanilj och socker pösigt.
- Smält smör och blanda med kaffe och gräddfil. Häll detta i äggsmeten.
- Vänd ner de torra ingredienserna samt hackad mörk choklad (spara 25 g att riva över sen).
- Fyll 12 formar med muffinssmet och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Vit chokladfrosting
- Smält vit choklad och låt svalna något, rör ihop med färskosten.
- Spritsa cupcakesen när de svalnat och strö på lite strössel och rispad choklad.