Kokosflarn med passionsfrukt

Kokosflarn med passionsfrukt
Foto: TV4
Johanna Cronwall
Johanna Cronwall

Kokosflarn med passionsfrukt

2

9 ingredienser

30 min

Flarn gjorda på kokosflingor fylls med passionfruktsgrädde. Glutenfria!

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner20 st
  • 100 g smör
  • 50 g strösocker
  • 120 g kokos, riven
  • 0,75 dl glykos
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 krm bakpulver
  • 5 passionsfrukter
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Rör i socker, kokos, glykos och vanilj.
  3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda ca 8 minuter. Skär i smala rektanglar innan flarnen svalnat.
  5. Vispa grädden och bakpulvret hårt. Vänd ner fruktköttet från passionsfrukten.
  6. Smält chokladen.
  7. Lägg ihop flarnen två och två med passionsgrädden mellan. Ringla över mörk choklad.