Björngrottor

Björngrottor
Foto: TV4
Johan Doverland
Johan Doverland

Björngrottor

2

6 ingredienser

30 min

En variant på den klassiska hallongrottan men med björnbärssylt istället.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner20 st
  • 200 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 200 g björnbär
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Rensa och skölj bären. Sjud bären i vattnet några minuter, tillsätt sockret och låt koka upp.
  2. Låt sylten koka i cirka 10 minuter och låt den kylas ned.
  3. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker med en elvisp i en bunke.
  4. Tillsätt vetemjölet, blanda väl. Låt den vila kyla i ca 30 min.
  5. Gör bollar av degen, ca 16-20 st, gör en fördjupning i varje form och klicka i lite sylt.
  6. Grädda i ugnen i ca 20 min på ca 200 grader.